2010.10.15. 07:09

Egy újabb szabadidő-autó kifejlesztését fontolgatja a német luxusautó-gyártó: az X4 a Porsche Cayenne kisebb testvérét volna hivatott megszorongatni.

xsketch

A BMW-nek már most is elég széles a hobbiterepjáró-választéka: az X1, az X3, az X5 és az X6 gyakorlatilag lefedi a piacot, de úgy néz ki, akad egy rés, amelybe még megpróbálnak benyomulni. Az X4-es a hírek szerint az X6-os stílusát örökölné, de kisebb méretű volna, és kétajtós – azaz egy valódi sport-SUV, bármilyen kevéssé tűnik is értelmesnek ez az alkategória. Az elsődleges célpont persze az észak-amerikai piac, ahol még mindig élnek a néhány éve még egyeduralkodónak számító hobbiterepjárók iránti rajongás maradványai. Emellett azonban kisebb méretei miatt Európában is népszerű lehet, már ha sikerül letolni a vásárlók torkán egy, az X6-oshoz hasonlóan kevéssé célszerű járművet a BMW-arculat erejével.

Ha minden igaz, a BMW-nél már elkezdődött a tervezési munka, igaz, a végleges vázlatokat még nem választották ki. A tervekben állítólag 2014-es bemutató szerepel, ami nagyjából tartható is, a gyártást pedig a németek észak-amerikai üzemében oldanák meg.