Melyiket választaná az Év Autójának?

2010.11.02. 16:27

Ahogy már megszokhattuk, hét autót válogattak be az Év Autója választás döntőjébe. Az idén néhány különlegesség is akad a listán: a tisztán elektromos Nissan Leaf, a szuperolcsó SUV, a Dacia Duster, illetve az öngyilkos ajtókkal gyártott Opel Meriva – a többi modell közt is akadnak azonban masszív esélyesek.

Ön szerint melyik lesz az Év Autója az idén?

A Leaf, a Duster és a Meriva mellett a listán található még az Alfa Romeo Giulietta, a Citroen C3/DS3 páros, az új Ford C-Max és a Volvo S60/V60. Szokatlan, hogy ennyire vegyes mezőny jött össze – ezzel alaposan megnehezítette saját dolgát az 59 zsűritag, hiszen a listán nincsen két, azonos kategóriába tartozó modell. Mondhatni minden van itt, kis egyterűtől kompakt hobbiterepjárón keresztül középkategóriás luxusmodellig, így a korrekt összehasonlítás nem lesz egyszerű, az az érzésünk, leginkább azon múlhat az eredmény, hogy a zsűritagok hogyan súlyozzák az egyes szempontjaikat.

Egyes vélemények szerint az egyterűeknek vannak komoly esélyeik, mások a Nissan Leafet emlegetik lehetséges befutóként, amely az első valamennyire használható elektromos személyautó a piacon. Ugyanakkor a szokványosabb modelleknek is jó esélyeik vannak a győzelemre – elég ha csak a tavalyi győztesre, a VW Polóra gondolunk. A zsűri véleményének összesítését rövidesen megismerhetjük – november 29-én hozzák nyilvánosságra a győztes modell nevét és a jelöltek pontszámait.