Aventador – ez az új Lamborghini?

2010.11.16. 17:26 Módosítva: 2010.11.16. 17:26

A spanyol szót márkanévként még Augusztusban foglalta le a sportkocsigyár, bár különös volna, ha épp ezt a nevet adnák a Murcielago utódjának.

Az aventador ugyanis legyezőt, ventillátort vagy fújtatót jelent spanyolul, ami aligha passzol egy 700 lóerős szupersportkocsihoz. Mindez persze csak Latin-Amerika egy részén és Spanyolországban lehet gond, másutt tökéletes volna ez az elnevezés is, hiszen szép dallamú, déli hangzású, és a szokásos mese is megszőhető köré, hiszen neveztek így egy eredményes viadal-bikát is az 1990-es évek közepén. Mindez azonban még messze nem biztos – még az sem kizárt, hogy csak azért regisztráltatták a nevet, hogy fenntartsák vele a típus körüli pletykákat.

Egyértelmű, hogy a Lamborghini a következő fél évben, míg be nem mutatják a Murcielago utódját – amelynek tegnap már a motorját is láthattuk néhány fotón – minden energiáját arra fordítja majd, hogy a köztudatba sulykolja a típus érkezésének hírét. Nem is csoda, hiszen a Lamborghininél különösen ritka egy efféle esemény, hisz csupán két típust gyártanak, és ezek is legalább nyolc évet maradnak piacon.