Újra gyártani fogják a legendás kisbuszt?

2010.11.21. 17:44 Módosítva: 2010.11.21. 17:44

car photo 406543 7

A hírek szerint a Volkswagen leporolja a korábban hatalmas sikereket megélt Transporter kisbusz első generációjának terveit, és modern műszaki tartalommal töltené fel a legendás formákat. Ha elkészülne, talán még nagyobb vásárlási láz lendíthetné fel a gyár eladásait, mint amikor a New Beetle hasonló koncepció keretein belül elkészült.

„A jelenlegi munkám a Volkswagennél mit sem érne, ha nem gondolnék a Camper újragyártására.” – mondta Klaus Bischoff, a VW tervező igazgatója a Los Angeles-i Autó Show-n.

800px-Westy Options

Bischoff emlékeztetett, hogy a 2001-es detroiti kiállításon bemutatott kisbusz koncepció a költségvetésnél bukott meg – de a közönség egyszerűen imádta az akkori prototípust.

500x 800px-vw microbus 2001 1

„Amikor elérkeztünk a megvalósíthatósági fázishoz, a költségek miatt egyszerűen törölték a terveket. Most azonban újra napirendre került a dolog. Az első kérdés, amit meg kell válaszolnunk, az, hogy egyáltalán milyen kategóriájú járművet gyártsunk? Végül is lehetne egy klasszikus egyterű, aránylag egyszerű beltérrel, vagy álmodhatunk valami nagyot, valami extrát, ami lélekben sokkal közelebb állna az eredetihez. Még nem döntöttünk.”

1970 VW Camper

A koncepció jelenleg annyira gyerekcipőben jár, hogy nem valószínű, hogy 2012 előtt bármilyen prototípussal megajándékozna minket a gyár.