Fiat 500-ból rendőrségi elfogó

2010.11.23. 12:17

Az olasz rendőrség kötelékében Lamborghini is szolgál, de az esetek többségében az Abarth Fiat is bőven elég lehet a gyorshajtók üldözéséhez – annál is inkább, mert a konkrét példány kőkemény sportfutóművet kapott.

abarthpolizia

Az olasz rendőrség színeibe öltöztetett 500 Abarth meglepő módon Németországban bukkan fel, méghozzá a közismert futómű-specialista, a Bilstein révén. Ürügyül a németek által alászerelt rugóstagok szolgálnak – ezek a B14 jelzésű csillapítók állíthatóvá teszik a kis Fiat hasmagasságát, bár erre pont a rendőrségi felhasználásnál nyilván viszonylag ritkán van szükség. Ezenkívül csak a fehér felnigarnitúrában tér el az autó a gyári Abarthtól. Nem mintha a Fiat ne végzett volna jó munkát: az 1,4 literes turbómotor az autó orrában 160 lóerős, így bőven elegendő lehet a legtöbb gyorshajtó elfogására – mellékúton legalábbis biztosan, de sok esetben autópályán is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az olasz rendőrök valóban használatba veszik-e a gyors kiskocsit, de aki kíváncsi rá, hamarosan élőben is megtekintheti Európa egyik legnagyobb tuningkiállításán, az Essen Motor Show-n.