Új szupersportkocsit ígér a Porsche

2010.12.06. 14:43 Módosítva: 2010.12.06. 14:54

Nagy látványosságról beszélt a gyár szóvivője – sokak szerint az új 918-as szériaváltozatáról lehet szó.

A Porsche a 959-es óta időről időre előjön egy-egy elvben utcán is használható, de különlegesen kis példányszámban készülő, és igen drága modellel, amely messze túlmutat a 911-es leggyorsabb változatain. Ilyen volt az alapvetően versenyzésre tervezett GT1-es, amelyből csak maroknyi példány készült, vagy legutóbb a Carrera GT, amelyet a pletykák szerint eredetileg szintén pályán vetettek volna be, ha a cégvezetés nem állítja le a programot, így lett belőle tízhengeres, középmotoros utcai autó.

A rajongókat persze nem lehet sokáig rajonganivaló nélkül hagyni, így a Porsche már elkezdett dolgozni a következő csodajárművön. A hibrid 918-ast tavasszal, Genfben még egyedi tanulmányként leplezték le, de hamar megerősítették, hogy az autóból sorozatgyártmányt szeretnének készíteni, akkora volt az érdeklődés iránta. Ez persze legfeljebb néhány ezer ugrásra kész megrendelőt jelent, de a Porsche számára nem is csak az a lényeg, hogy az autó eladásából nyereséghez jusson – sokkal fontosabb, hogy mutassanak valamit, ami a csúcskategóriás szupersportkocsik élmezőnyéhez tartozik, és jól mutat a tinik falára kiragasztható posztereken.

Egyszóval ha igazak a pletykák, egy ilyen típust láthat majd a közönség a Detroit Motor Show-n, a következő év legelső napjaiban – már mi is nagyon várjuk, hogy milyen lesz.