Végveszélyben a Nürburgring?

2010.12.21. 14:53 - Hírszerkesztő

Két magánbefektető rövid úton tönkreteheti Németország leghíresebb versenypályáját, de most mozgalom indult a megmentésére.

A Nürburgring, a legendás versenypálya, amely az utóbbi évtizedekben a nagy autógyártók szabvány teszthelyszíne lett, végzetesen közel került ahhoz, hogy elérhetetlenné váljon. A Zöld Pokolként is ismert aszfaltcsík sokáig állami kézben volt, de nemrég megkaparintotta két magánbefektető, akik a versenypálya körüli, és azon belüli területre szállodakomplexumot, 5000 fős lelátót, múzeumot, és egy nagy vidámparkot terveztek. A vállalkozás azonban 650 millió eurónyi adósságot halmozott fel, és egyre inkább úgy néz ki, voltaképp egy politikai felhangoktól sem mentes csalási botrány kezd kialakulni a pálya körül.

A pálya szerelmesei persze féltik a játszóterüket, hiszen az a veszély fenyeget, hogy a pálya karbantartását elhanyagolják, sőt, autóversenyek sem lesznek a híres-hírhedt aszfaltcsíkon. Olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint csak azok használhatnák a Nordschleifét, akik a vállalkozók méregdrága luxushotelében béreltek szobát, ami egyet jelentene a kisebb klubversenyek megszűnésével. Épp ezért már létre is hoztak egy támogatói csoportot a Facebookon Save The Ring néven, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a visszásságokra, és megpróbálják elősegíteni a helyzet rendeződését.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar Magazine

Škoda has worked their arse off…
It’s amazing what this car has to offer. It’s comfy up front, has enough space in the back to put luxury sedans to shame, and does the 0-100 in 6.8 seconds.