Hírek Hírek

Végveszélyben a Nürburgring?

2010.12.21. 14:53 - Hírszerkesztő

Két magánbefektető rövid úton tönkreteheti Németország leghíresebb versenypályáját, de most mozgalom indult a megmentésére.

A Nürburgring, a legendás versenypálya, amely az utóbbi évtizedekben a nagy autógyártók szabvány teszthelyszíne lett, végzetesen közel került ahhoz, hogy elérhetetlenné váljon. A Zöld Pokolként is ismert aszfaltcsík sokáig állami kézben volt, de nemrég megkaparintotta két magánbefektető, akik a versenypálya körüli, és azon belüli területre szállodakomplexumot, 5000 fős lelátót, múzeumot, és egy nagy vidámparkot terveztek. A vállalkozás azonban 650 millió eurónyi adósságot halmozott fel, és egyre inkább úgy néz ki, voltaképp egy politikai felhangoktól sem mentes csalási botrány kezd kialakulni a pálya körül.

A pálya szerelmesei persze féltik a játszóterüket, hiszen az a veszély fenyeget, hogy a pálya karbantartását elhanyagolják, sőt, autóversenyek sem lesznek a híres-hírhedt aszfaltcsíkon. Olyan hírek is napvilágot láttak, amelyek szerint csak azok használhatnák a Nordschleifét, akik a vállalkozók méregdrága luxushotelében béreltek szobát, ami egyet jelentene a kisebb klubversenyek megszűnésével. Épp ezért már létre is hoztak egy támogatói csoportot a Facebookon Save The Ring néven, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a visszásságokra, és megpróbálják elősegíteni a helyzet rendeződését.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

hosszbordás szíj
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 HDI 110 zárt terepjáró 2001-2013
2804 Ft
törlőlapát
SUZUKI VITARA 1.9 D nyitott terepjáró 1995-1998
2370 Ft
tömítéskészlet, szelepszár
SUZUKI SWIFT 1.3 Ferdehátú 2005-2013
3932 Ft
További termékek »