Audi RS4. Van még remény!

2011.01.01. 08:14


Az Audi legfelsőbb köreiből szivárgott ki a hír, mely szerint két éven belül ismét lesz RS4-változata a jelenlegi A4-esnek. Miután az Audi piacra hozta a legutóbbi RS4-es óriási siker lett, de a gyártást hamar befejezték, hiába volt tele az összes várólista.

Az Audi középkategóriás pofaleszakító-limuzinja méltó olyannyira jól sikerült, hogy méltó ellenele volt az M3-C AMG-duónak, sőt, sokak szerint egyenesen ez volt a legjobb. Az biztos, hogy a 420 lóerős V8-as, a remek összkerékhajtás és a kritikán felüli minőség valamint dinamikai mutatók kategóriája élvonalába katapultálták azonnal. Az Audi azonban, érthetetlen (vagy nagyon is tudatos) okból leállt a gyártással és kijelentették, hogy a jövőre nézve nem tervezik a típus visszahozását. Pedig szerettük ám, nem csak mi.

Blöfföltek persze, a világ egyik legerősebb márkája nem hagyhatja ki ezt a kicsi, de rettentően fontos szegmenst, így meg fogják csinálni az új RS4-et, melynek tesztpéldányait már most nyúzzák.

Az összkerékhajtás biztosan marad, motorok terén azonban megy még a találgatás. Az valószínű, hogy a 420 lóerős, 4.2-es V8-at már nem látjuk a géptető alatt. Holland források a 3 literes TFSI jelenleg 333 lóerőt tudó változatának erősebb verzióját látják esélyesnek, de nem hisszük, hogy érdemben kéne foglalkozni vele, hiszen biztos, hogy több, mint 420 lóerőre lesz szüksége, ah meg akarja fogni a friss, ropogós C63 AMG-t. Ezért valószínű, hogy a következő RS6-os 4 literes, duplaturbós, 600 lóerős V8-ának finoman áthangolt, kicsit gyengébb 450-500 lóerős motorját kapja majd meg.

Pedig titkon azért reménykedtünk, hogy a remek, soros öthengeres turbómotor is utat talál magának a TT RS-en kívülre... akár az új Quattro kupéba is.