3,9-et fogyasztott az új Hyundai a teszten

2011.01.09. 12:41

2

A Hyundai egy, a Csendes-óceán keleti peremétől az Atlanti-óceánig tartó tesztúttal akarta bizonyítani Sonata hibridje takarékosságát. A kísérlet sikerült: a hegyeken-völgyeken, az Amerikai Vízválasztón és a Mississippi folyón átívelő 3651 kilométeren mindössze egyszer kellett újratankolni az autót – a végső elszámolásnál 3,95 literes száz kilométerenkénti átlagfogyasztásra jutottak.

A takarékos autózás nagymestere, Wayne Gerdes ült az új Hyundai volánja mögött a hat napig tartó tesztút során. December 26-án indult San Diegóból, a szilvesztert pedig már Georgia-ban töltötte – ez alatt összesen 144 liter üzemanyagot használt el.

5

„A takarékos autók rajongójaként imádtam ezt a teszt utat. Az eredmény kitűnően példázza, hogy az új Sonata Hybrid mennyire nagy hatótávokra képes akkor, ha az embernek számít a kedvező fogyasztás. A megtett táv nagy részén 105 km/h körüli tempóval mentem, kivéve ott, ahol a közlekedési szabályok kevesebbet engedtek meg. A Sonata kedvezőbb, vagy ugyanolyan fogyasztási adatokat hoz, mint a konkurensei, csak a sofőr sokkal nagyobb, tágasabb, kényelmesebb térben utazhat, mint azoknál.” – mondta Gerdes.