Új Auto Union: öröm apának és fiúnak

2011.01.21. 06:16

A legendás Type C volt a minta, de az eredeti 520 lóerős V16-os motornál valamivel gyengébb hajtja a mutatós együlésest.

Az persze már a képek alapján is sejthető, hogy valami nem stimmel az autó arányaival. Az ok egyszerű: ez egy felére kicsinyített replika, amelyet a Nürnbergi Játékvásáron mutatnak majd meg élőben a közönségnek. Ez persze inkább felnőtteknek való játék, hiszen 2,32 méter hosszú, csaknem egy méter széles, és 180 centis testmagasságig bárki belefér. Persze valami komolyabb motorral volna igazi kihívás, de mivel az alap egy pedálos játékautó, valószínűleg az 1,5 lóerős villanymotor is a konstrukció határait feszegeti. Így az eredeti közel 400 helyett csupán 30 km/h a végsebessége, és mindössze 25 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel.

Hogy mi az értelme? Nehéz lenne megmondani – talán az, hogy a langaléta kiskamaszokat még időben megfertőzze a régi versenygépek iránti rajongással? Vagy csupán tisztelgés a 30-as évek német mérnök-zsenijei előtt? Mindenesetre biztosan jó játék lenne a családi kastély parkjában két ilyennel versenyezni.