Megújul a Honda Accord

2011.01.27. 07:48

Még csak három éve van a piacon, mégis radikálisan megújul az Accord.

A faceliftes Accord és Accord Tourer a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be, de fotókon már most megtekinthetjük. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is a kocsi arca változott a legtöbbet: új a hűtőrács, újak a fényszórók és a lökhárítókat is átformálták. Az utastérben is van néhány apróság: megváltozott a kabin világítása és újfajta kárpitokból lehet választani.

Az új forma mellé jár néhány techniaki újdonság is. A 2,2 literes, 150 lovas i-DTEC dízelmotoron reszeltek egy keveset, ezért valamicskét javult a fogyasztása és kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. Az aktív kanyarfényszórók segítségével a vezető több mint 90 fokos szögben látja az utat a kocsi mellett. Érdekes még a High Beam Support System, mely automatikusan eloltja a reflektort és vált fényszóróra, ha jönnek szemből. Ez a rendszer csak a bi-xenon fényszórós Accordokhoz lesz elérhető.

A Honda azt mondja, az új modell utasterében jóval kevesebb a zaj, mint a jelenlegiben, ami szintén nem túl hangos. Az új Accord a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a nagyközönségnek.