Kubica amnéziás, de visszatérne

2011.02.11. 12:39

A Renault pilótája egyáltalán nem emlékszik rá, hogy mi történt vele vasárnap, amikor összetörte magát és a raliautóját, de még az idén szeretne F1-es versenyautóba ülni. Ez derül ki az olasz La Gazzetta dello Sport pénteki számából, amelyben interjú olvasható Robert Kubicával.

"Nagyon sajnálom, ami történt. Nem szabadott volna megtörténnie, bár nem tudom, hogy hogyan is volt." - fogalmazott a 26 éves versenyző, majd hozzátette: "Még ebben a szezonban vissza akarok térni az F1-be. Csak a rehabilitációra tudok gondolni, hogy amikor újra versenyzek, erősebb legyek, mint korábban." Azt is elmondta, a rali nemcsak egy hobbi, hanem véleménye szerint remek gyakorlás, edzés a Forma-1-re. Úgy gondolja, hogy azért versenyzett jobban az F1-ben, mert az elmúlt évben többször is ralizott, ami javította a koncentrálóképességét.

A pilóta múlt vasárnap szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, a szalagkorláthoz csapódott, majd nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Egy héttagú csapat összerakta a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd hétfő délelőttig mesterséges kómában tartották. Csütörtökön szállították át az intenzív osztályról a traumatológiára. A vasárnapi, hétórás műtét után Kubica ma ismét kés alá fekszik.