Lebukott a rendszámcserélgető

2011.02.24. 13:56

A parkolási díjat próbálta megúszni, de a rendőrség lefülelte. Súlyosbító körülmény, hogy bokszer és egy működőképes sziréna is volt az autóban.

A férfi azzal bukott le Budapesten, a IX. kerületi Mester utcában, hogy indulás előtt lecserélte az autóján a rendszámot. Ezt találta gyanúsnak egy arra járó autóvadász, aki értesítette a rendőrséget, a járőrök így már az Üllői úton megállíthatták az autót. Kiderült, hogy nem csak rendszámból volt több – konkrétan öt pár – a csomagtartóban, de sziréna is volt az autóban, és kék villogó a műszerfalon, amelyet egy plüssállattal takart el a sofőr, ha épp nem használta. Ezen felül egy bokszert is találtak a kesztyűtartóban.

A szemfüles autós azzal védekezett, hogy a rendszámcserélgetéssel a parkolási díjat próbálta megúszni, de úgy néz ki, nem csak ezzel igyekezett megkönnyíteni saját közlekedését: nyilvánvaló, hogy a kék villogóval a dugók és a buszsávok sem okozhattak számára komoly akadályt. A budapesti közlekedés és parkolás nehézségeinek persze senki nem örül, de ez a gátlástalan hozzáállás azért nem nevezhető követendő példának, és szerencsére nem is túl gyakori.

A IX. kerületi kapitányságon eljárás indult a férfi ellen, egyedi azonosítójel meghamisításának gyanújával, de a sziréna és a bokszer kapcsán is a nyakába kapott egy-egy újabb vádpontot.