Ha az SLS sem elég

2011.03.01. 06:18

A Mercedes szupersportkocsija gyári állapotban sem épp visszafogott, de a Mansory agresszív vadállatot csinált belőle.

A luxusautó-tuninggal foglalkozó Mansory az SLR McLaren stílusában építette át az SLS-t: eltűnt a klasszikus Mercedes hűtőmaszk, helyette visszakerült az F1-es versenygépeket idéző orrnyúlvány, alatta három részre osztott légbeömlők vezetnek a hűtőradiátorokhoz. Az autó oldalán is megszaporodtak a légbeömlők, így a sportkocsi karaktere teljesen megváltozott – csak a tető, és a hátsó lámpák maradtak az eredeti formatervből. Az összképet egy hatalmas hátsó szárny teszi teljessé: a Cormeum fantázianevű gép elképesztően látványos, ha nem is neveznénk feltétlen maximálisan ízlésesnek.

Az agresszív formához némi motortuning is jár: az alapkivitel is 660 lóerős, de létezik egy második lépcső is, amellyel 800 lóerőig fokozható a teljesítmény. A futóművet is átdolgozzák, merevebb rugókat, keményebb csillapítást és 20 mm ültetést kap. Előre 20-as felnik és 265/20-as gumik, hátra 21-es felnik és 295/25-ös gumik kerülnek, elsősorban persze a látvány, és nem az úttartás javítása kedvéért. Bár az autó hosszabb lett, mint az alapját képező SLS, a tömegéből is sikerült vagy 90 kilogrammot lefaragni.


A Mansory Genfben élőben is kiállítja a felpimpelt SLS-t, és persze el is készítik annak, aki megrendeli. Az árát egyelőre nem ismerjük, de nem is nagyon érdekes: akinek telik SLS-re, az alighanem a tuning költségét is kinyögi valahogy, a többiek pedig legfeljebb poszteren csodálhatják a tuning-ipar eme remekművét.