Megmutatják a következő A3-as Audit

2011.04.11. 13:01

Hiába is várnánk mást, az Audinál az evolúcióban hisznek: az aktuális és a következő A3-as között minimális különbség fedezhető fel, pedig az új sok tekintetben egyértelmű előrelépést ígér.

A vázlatokon annyi látszik, hogy az alapforma változatlan, csak az arányokon és néhány részleten igazítanak. Mintha az övvonal magasabbra került volna, és a tengelytáv is nőtt volna valamelyest, illetve a hátsó rész egyes részletei, például a hátsó oldalablakok sarkosabbá váltak volna. Ugyanakkor minden részlet jól passzol a már ismert képbe, az Audi tervezőinek, ha volt is fantáziarohamuk, sikeresen elfojtották. Az igazi újdonságnak a tanulmányautóként korábban már kiállított A3 Sedan ígérkezik, amely 35 mm-rel hosszabb lesz a háromajtósnál, és elsősorban Észak-Amerikában, illetve Kínában hozhat újabb vásárlókat a márkának. Nem kizárt, hogy a rövid három- és ötajtós, illetve a szedán mellett később megjelenik az A3 kombi változata is, és persze érkezik a Q3-as hobbiterepjáró, így teljes lesz a kínálat – az A3-as gyakorlatilag átveheti az időközben nagykocsivá nőtt A4 sorozat helyét a palettán.

Különös, hogy ilyen korán nyilvánosságra kerültek a vázlatok, hiszen az első sorozatgyártásra kész új A3-asokat legkorábban jövő tavasszal láthatjuk, addig legfeljebb tanulmányautóként állíthatják ki valamelyik korai, szépen feldíszített prototípust.