Eladó az utolsó BMW szupersportkocsi

2011.05.04. 16:19

A Nazca M12 még 1991-ben készült a BMW segítségével, de az olasz Italdesign stúdióban. A középmotoros sportautóból ugyan nem lett szériagyártmány, de a poszterével tinik ezrei tapétázták ki a szobájukat.

A 90-es évek elejének egyik legszebb sportkocsija meglepő módon most bukkant fel újra, már mint eladó tárgy. Egy cseh autókereskedés kínálja, méghozzá némileg átépítve. A gyári adatok szerint ebbe az autóba eredetileg a 750-es BMW 300 lóerős, ötliteres V12-esét szerelték, de ebben az autóban állítólag már 5,7 literes, 380 lóerős Alpina-tuningos motor van. Ez persze nem olyan lényeges, hiszen az M12-es soha nem volt használati tárgy: sem típusengedélye, sem rendszáma, így lényegében nem más, mint egy működőképes szobor. Ez azonban a legritkább esetben zavarja a sportkocsigyűjtőket, hisz nem használati tárgyat vesznek, hanem egy darabot az autógyártás történetéből.

Az árát is ennek megfelelően szabták meg: 725 ezer eurót, átszámítva 191,6 millió forintot kérnek érte. Ennyiért nyilván nem kapkodnak érte, bár az az érzésünk, előbb-utóbb megtalálja majd a vevőjét, feltéve, hogy valóban az egyik eredeti tanulmányautóról van szó, és nem csupán egy jól sikerült másolatról.