Ismét lesz luxus-Opel

2011.05.17. 11:21

A gyártó nemrég kinevezetett igazgatója, Karl-Friedrich Stracke egyelőre csak homályos utalásokat tett a jövőbeli tervekre, de annyi biztos, hogy legalább két teljesen új Opelre számíthatunk az évtized közepéig, persze a meglevő típusok frissebb változatai mellett.

A nagyobbik meglepetés az, hogy az Opel felfelé szeretne terjeszkedni: Stracke úgy fogalmazott, hogy a márka nem elégedhet meg csak az Insigniával, valami komolyabbat is kínálnia kell. Ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy nem egy hagyományos vonalvezetésű, nagyobb szedánt kezdenek fejleszteni, inkább egy olyan öszvért szeretnének piacra dobni, amelyhez hasonlót nemigen kínál a konkurencia.

Ilyet persze nehéz elképzelni, hiszen az utóbbi hat-nyolc évben szinte minden lehetséges kombinációt láttunk már, ami a szedán, a kupé, a terepjáró, a kombi és az egyterű karosszériastílusokból összehozható. Ugyanakkor elképzelhető olyan nagy Opel, amely nagy, kényelmes és még jól is néz ki, például egy Chevrolet Orlando szerű egyterű-szabadidőautó keverék, egy nagyobb, hétüléses SUV, mondjuk a Cadillac SRX bázisán, vagy mondjuk egy sportos, kupészerű négyüléses a Mercedes CLS stílusában.

Az új modell persze még a koncepció kialakításának fázisánál tart, azaz talán még az Opel szakemberei sem tudják biztosan, hogy milyen lesz a végleges modell, de Stracke szerint 2015-ben már bemutatót szeretnének tartani, azaz egy éven belül döntésnek kell születnie, és el kell indítani a fejlesztést.