Penge csajozógép, Fiestából

2011.07.09. 07:57

Megjelent a Ford Fiesta újabb különleges kiadása: a típus 35-ik születésnapját a Sport Special Edition kölni bemutatásával ünnepelte a cég. A fekete méregzsákot kizárólag európai piacra szánták - Amerikában és Kínában amúgy is inkább a lépcsős hátú változatot keresik.

A dögös hot hatch viszont a sportosság jegyében kizárólag háromajtós változatban létezik. A mattfekete fényezésű karosszéria és felnik, az első-hátsó légterelők és a polírozott végű dupla kipufogócső morcos külsőt kölcsönöz a Sportnak. A beltér ugyanezt a dinamikus stílust hozza: a fekete bőr fűthető sportülések ezüstszálas varrása és a fémszínű felületek kontrasztja sok fiatalban kelt birtoklási vágyat.

Az autó kétféle 1,6 literes motorral rendelhető: a benzines 132 lóereje, a 93 lovas turbódízel pedig négyliteres fogyasztása miatt lehet vonzó választás. Az erősebbik 17, a gyengébb változat 16 hüvelykes felnivel kapható, de a sportos futómű ez utóbbi esetben is átlag feletti vezetési élményt ígér.

A Ford a fiatal női vásárlkat célozta meg a Sporttal: valószínű, hogy a 35 év alatt jócskán meghízott kaszni 132 lóval és a sportos futóművel kevés lenne az igazi autóbuzik meggyőzésére.