Utcai sportkocsi a Red Bulltól

2011.07.27. 07:38

Az osztrák italgyár persze nem épít saját autógyárat, bár talán még ezt is megtehetné, inkább F1-es partnerével, az Infinitivel – illetve anyavállalatával, a Nissannal – végezteti el a munkát.

rbgtr

Nem ez volna az első alkalom, hogy egy Formual 1-es istálló utcai modellt fejleszt – a Ferrari és a McLaren is ezt az utat járta – de ezúttal nem egészen erről van szó. A Red Bull az Infiniti valamelyik modelljéhez adja majd a nevét, bár azt még nem tudják, hogy melyikhez. Elképzelhető, hogy egyszerűen a G kupéból készül egy sportosabb változat a jellegzetes kék-vörös színekben, de az is elképzelhető, hogy a Red Bull Infiniti komolyabb gép lesz, mondjuk egy áttervezett Nissan GT-R. „Korábban úgy ismertek minket, mint energiaital-gyártót, de most már autótervező csapatként is elismertek vagyunk. Teljesen természetes következő lépés, hogy az utcai autók fejlesztésében is érdekeltté váljunk.” – mondta Christian Horner, a Red Bull Racing főnöke.

A Red Bull és az Infiniti együttműködése persze inkább az utóbbi számára lényeges, hiszen az Renault-Nissan csoport célja, hogy luxusmárkájuk hasonló presztízsre tegyen szert, mint az Audi, a BMW vagy a Mercedes. Eközben az Infiniti jelenleg még évekkel a bevezetés után is szinte ismeretlen Európában, és ezt az eladások is tükrözik. A Red Bull istállóval való együttműködés így akár éveket is spórolhat a márkának a márkanév-építésben, amely azonban így is évtizedekig tarthat.