Itt a Swift Sport. Mit szólnak hozzá?

2011.08.10. 13:39

Miután elhúzták a mézesmadzagot a Concept S-szel, világos volt, hogy az új vasaló-Swiftből is lesz Sport-változat. A dögös tanulmányautó után viszont valami komolyabbra számítottunk.

Egyetlen hivatalos képet engedett ki a kezéből a Suzuki az új Swift Sportról, de azon is látszik, hogy nem sokat örökölt a Concept S-től. A szélesített kerékívekből, a látványos szárnyból és a kagylóülésekből nem maradt semmi, csak a lökhárítókat cserélték valamivel sportosabbra, meg egy szolid küszöbtoldatot kapott a kis háromajtós. Magassága és szélessége megegyezik a gyengébb testvéreiével, egyedül a hossza nőtt négy centit az optikai tuning által.

Persze túlzás is lenne ennél nagyobb felhajtás, hiszen az előd átdolgozott 1,6 literes motorját kapja meg, amely az új dobozban már 136 lóerőt ad le 6900-as percenkénti fordulaton, a váltója pedig már hatsebességes, ami feltehetően jobban illeszkedik a rendesen kihegyezett motorhoz. Egyedül a hátsó futómű körül titkolóznak még, amelyet állítólag kifejezetten a Sporthoz fejlesztettek ki.

Néhány hét múlva, a Frankfurti Autószalonon kiderül az is, hogy mennyiben tér el a hátsó felfüggesztés a szériától, de hogy a valóságban mekkorát lép a tüzes kis Swift, csak jövőre tudhatjuk meg, amikor megkezdik a forgalmazását.