Egérszarból kevert fagylalt

2011.08.12. 14:22

A merész próbálkozások nem mindig sülnek el jól, de unalmas lenne az élet, ha gyávaságból neki sem futna senki. Egyszerűen muszáj volt megpróbálni, mi lesz, ha levágják a Nissan Murano tetejét és megvalósítják az első kabrió SUV-ot. Amelyet idén megválasztottak 2011 legutálatosabb autójának.

Az autóipar fejlődése rég nem arról szól, hogy meglévő igényeket elégítsen ki. Olyan piaci réseket találnak a gyártók, amelyekre verejtékes lázálmainkban sem mertünk volna gondolni, és sikeresen keltik fel az igényt a vásárlóközönségben, bármilyen fölösleges is az új teremtmény. Ebből kiindulva akár sikeres is lehetne a Murano CrossCabriolet, de a sajtó visszhangja alapján inkább óriási buktának tűnik. A Fortune magazin egyenesen kikiáltotta 2011 legutálatosabb autójának.

Nem feltétlenül kell osztani az autókkal csak érintőlegesen foglalkozó újság véleményét, de ha a rangos cím eddigi birtokosait nézzük, a Mercedes R osztály és a Pontiac Aztec is jócskán rászolgált a kitüntetésre. A topless SUV értékeit nekünk sem sikerült megtalálni, de a nemzetközi sajtót csodálatos hasonlatokra inspirálta a fura Nissan, melyek közül Dan Neil, a Wall Street Journal elismert újságírója aranyköpését emelnénk ki: „A CrossCabriolet tohonya, tekeredős, nyavalyásan néz ki... olyan, mint egy egérszarból kevert fagylalt.”

Bár elég erős versenyzőnek tűnik a Nissan, azért még megvárnánk a Frankfurti Autószalont, mielőtt mi is állást foglalnánk a témában.