Inváziót indít a Chevrolet?

2011.08.12. 17:44

Annyira jól megy a Chevy szekere Európában, hogy több modell gyártását is idehoznák – a cél évi egymillió autó eladása 2016-ban.

Tavaly tekintélyes 2,5 százalék volt a Chevrolet piacrészesedése Európában, ami 477 ezer eladott autónak meg. Ezt a számot szeretnék megduplázni öt éven belül, ami ambiciózus terv, még ha idén sikerült is 8 százalékkal, 252 ezerre növelni az eladásokat az első félévben.

A jelenleg többnyire Dél-Koreából érkező autók gyártását a szállítási költségek megtakarítása érdekében beindítanák az öreg kontinensen is, nyilatkozta a GM-vezér Dan Akerson. Példaként az Orlandót említette, amelyet a Zafirával egy soron gyárthatnának az Opel bochumi üzemében.

Ezt követően felröppent a hír, hogy az Opel lengyelországi, gliwicei gyárában, ahol jelenleg Astrák készülnek, egy 60 milliós beruházással szinte azonnal be tudnák indítani a Chevrolet Cruze gyártását. Az értesülést a GM oldaláról egyelőre nem erősítették meg.

Nem véletlenül tart az Opel a Chevrolet növekedésétől – úgy látszik, a konszerntestvér hamarosan beköltözik a németek gyáraiba is. Igaz, mindez a kihasználtság javítása érdekében történik, de ha a rüsselsheimiek nem találnak ki valamit a márka feljebb pozicionálása érdekében, nyakukra nőhet a már rég nem átcímkézett Daewoo-kat kínáló Chevy.