Sokat balesetezünk a hétvégén is

2011.08.14. 10:17

Egy fiatal lány életét vesztette, egy ember súlyos, négy pedig könnyű sérülést szenvedett vasárnapra virradó éjjel a Velencét Pusztaszabolccsal összekötő 6207-es számú úton történt balesetben - tájékoztatott a rendőrség.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a balesetben érintett, Velence felé tartó autó eddig tisztázatlan okból letért az úttestről, és többszöri átfordulás után a szántóföldön állt meg. A kocsi hátsó ülésén utazó 19 éves lány a helyszínen életét vesztette, az autót vezető fiatal férfi pedig - aki a szonda szerint nem volt ittas - súlyosan sérült. A jármű másik négy utasa - az elsődleges megállapítás szerint - könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeinek feltárására, valamint a felelősség megállapítására szakértők bevonásával vizsgálatot indított a dunaújvárosi rendőrkapitányság - közölte a szóvivő.

Összesen 133 közúti közlekedési baleset során intézkedett a rendőrség az elmúlt nap 24 órájában; ezek közül két balesetben két ember vesztette életét, 18 baleset súlyos, 35 pedig könnyű sérüléssel járt.

A rendőrség közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy több autópályán és autóúton is torlódásra kell számítani a nap folyamán. Az M15-ös autóút mindkét oldalán, a 0-15-ös kilométerszelvények között burkolatjavítás miatt kell torlódásra készülni, az M5-ös autópályán pedig, a 159-166-os kilométerszelvényben az ugyancsak mindkét oldalt érintő burkolatfelújítás miatt alakulhat ki várakozás. Az M1-es autópályán Győr felé, a 41-es és az 56-os kilométernél mindkét oldalon hídjavítást végeznek, Budapest felé pedig a 46-os kilométer környékén javítják a burkolatot.