Hatalmas bukás a Mecsek-ralin

2011.09.11. 13:39

Hatalmas bukáson van túl a Turán Frigyes, Zsíros Gábor kettős. A Ford Fiesta S2000-essel versenyző páros a Mecsek-rali szombati napján szenvedett komoly balesetet, miután egy farönkre hajtottak. Az autó hatalmas erővel vágódott az út túloldalára, ahol egy fa fogta meg. A két versenyző sértetlen maradt, de a Fordról ez már nem mondható el.

„Azt éreztem, hogy jók a beállítások, és gyorsan akartam menni. Az utolsó jobbkanyart az előző körben negyedik sebességi fokozatban fordultuk el, most megpróbáltam ötödikben. Ezzel még nem is lett volna baj, csakhogy a jobb első kerékkel érintettünk egy, a kanyar belső ívén fekvő farönköt, az megdobott minket és onnan már nem volt visszaút. Forogtunk vagy hármat és a fák között álltunk meg. Sajnálom, mert addig jól mentünk, és nagyon élveztem is a versenyzést, spannolt a hazai nézők biztatása.” – mondta Turán a balesetről

A történtekig nagyon meggyőzően haladt a páros. A nemzetközi mezőny élmenői közül többekkel versenyben volt, dobogós pozícióért küzdött.

Turánnak nem ez volt az első komoly bukása a Mecsekben: a 2002-es versenyen egy Toyota Celicával vágódott fának. Az talán a mostaninál is rémisztőbb volt. Az eset 1:08-nál.