Lehet egy Hyundai brutális?

2011.10.01. 06:35

A Hyundai egy ideje már próbálkozik a fiatal amerikai vásárlók meghódításával: a Genesis Coupé volt az első komolyan vehető lépésük ebbe az irányba, de igazi bestsellernek a Veloster kupét szánják. A szériamodell viszont érdekes formaterve ellenére sem az a brutális vadállat, amelyre azonnal rákattannak a gimisek tömegei – viszont használható alap egy igazán látványos géphez.

A koreaiak persze erősen támogatják a tuningcégeket, amelyek épp az ő autóikra építkeznek. Alighanem ennek köszönhető, hogy az ARK Performance épp a Velostert választotta a novemberi SEMA Show-ra szánt nagy dobás alapjául. Az amerikaiak raliautó-stílusban alakították át a gépet: arasznyival szélesebb nyomtávú futóművet építettek a Velosternek, az 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses négyhengeresre pedig turbót akasztottak, így a teljesítménye 210 lóerőre, a maximális nyomatéka 265 Nm-re emelkedett.

Mindez persze nem lenne elég, hogy tömegeket vonzzanak a cég standjára, de a feltűnő légterelőkkel és a szürke-neonzöld festéssel elég feltűnő az autó, hogy bárhol spontán gyülekezésre ösztönözze a fiatalokat. Azt persze nem tudni, hogy az ARK egyedi prototípusnak szánja-e a kupét, vagy felvesz-e rendeléseket is, de nem csodálkoznánk rajta, ha a közönség követelné a folytatást.