Visszatér a Citroën Kacsa?

2011.10.27. 05:49

A Citroën elég régen kifogyott a legendákból, és bár nemrég még azzal dicsekedtek, hogy nem a múltba, hanem a jövőbe tekintenek – mintegy fricskaként a Mini felé – úgy látszik, mégis megpróbálkoznak a 2CV szellemének megidézésével.

Úgy hallani, a munka már meg is kezdődött: a legkisebb, PF1 jelű szabvány padlólemez lesz az alap, amelyet a Peugeot 207-esben és a Citroën C3-asban használnak. A retró-modell viszont kisebb méretű lesz ezeknél, ha minden igaz, leginkább a Fiat 500-asra emlékeztet majd, legalábbis a méreteit tekintve. Hogy mennyit tudnak majd visszahozni a 2CV karakteréből, azt nem tudni – e tekintetben nincs egyszerű feladata a tervezőknek, hisz a Kacsa arányai nem is emlékeztetnek egy mai kisautóéira. Egyes források szerint nem csak a 2CV, de a valaha volt legfurcsább Citroën, az Ami6 egyes vonásait is megörökli az újdonság, ami még kockázatosabb vállalkozásnak mutatja a 3CV néven emlegetett modell kifejlesztését.

Ha minden igaz, az újdonság gyártását már 2013-ban elkezdhetik, de elképzelhető, hogy előtte tanulmányautóként még megnézhetjük valamelyik nagyobb autószalonon.