Hírek Hírek

Itt az új japán népautó

2011.11.11. 06:15 - Hírszerkesztő

Érdekes a japán autógyártók szemléletváltása: míg néhány éve még az igényesebb európai és japán közönségre céloztak a kisautóikkal is, most mintha visszatérnének a gyökerekhez. Olcsón gyártható, takarékos kiskocsik érkeznek, általában nem is Japánból – elég csak a Suzuki Altóra vagy a legújabb Nissan Micrára gondolni. Úgy tűnik, a Mitsubishi is ugyanezt a receptet követi az új Mirage-zsal.

Láttuk már ezt a formát, de csak tanulmányautón: az E-Compact Global Small Car tavasszal mutatkozott be Genfben, és ahhoz képest nincsenek feltűnő változtatások, legfeljebb néhány részletet igazítottak a szériagyártás követelményeihez. Az ötajtós, 3,7 méter hosszú kiskocsiba háromhengeres, egy literes motor kerül, fokozatmentes automata váltóval és stop-start rendszerrel, így a gép fogyasztása a gyáriak szerint mindössze 3,33 liter lesz száz kilométeren. A motor teljesítményét még nem közölték, de úgy néz ki, ez nem is túl érdekes a gyártó számára, hisz a célközönség az alacsony fogyasztású, olcsó járművet keresők tömege.

A Mirage nem is Japánban készül, igaz, nem is Indiában, ahol az igazán olcsó és igénytelen japán kisautók: az összeszerelés Thaiföldön folyik majd, az első szállításokat 2012 márciusára tervezik.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

zárófedél, hűtő
MITSUBISHI OUTLANDER 2.2 DI-D 4WD zárt terepjáró 2007-2013
2626 Ft
tömítőgyűrű, vezérműtengely
MITSUBISHI GALANT 2.0 Ferdehátú 1989-1992
1118 Ft
szűrő, utastér levegő
MITSUBISHI COLT 1.5 Ralliart Ferdehátú 2008-2013
4174 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Second-hand Japanese cars
for everyone!
Who would have thought that the Japanese cars that have never been sold outside of the country and which we love so much would one day show up everywhere from Kenya to Bangladesh?