Itt az új japán népautó

2011.11.11. 06:15 - Hírszerkesztő

Érdekes a japán autógyártók szemléletváltása: míg néhány éve még az igényesebb európai és japán közönségre céloztak a kisautóikkal is, most mintha visszatérnének a gyökerekhez. Olcsón gyártható, takarékos kiskocsik érkeznek, általában nem is Japánból – elég csak a Suzuki Altóra vagy a legújabb Nissan Micrára gondolni. Úgy tűnik, a Mitsubishi is ugyanezt a receptet követi az új Mirage-zsal.

Láttuk már ezt a formát, de csak tanulmányautón: az E-Compact Global Small Car tavasszal mutatkozott be Genfben, és ahhoz képest nincsenek feltűnő változtatások, legfeljebb néhány részletet igazítottak a szériagyártás követelményeihez. Az ötajtós, 3,7 méter hosszú kiskocsiba háromhengeres, egy literes motor kerül, fokozatmentes automata váltóval és stop-start rendszerrel, így a gép fogyasztása a gyáriak szerint mindössze 3,33 liter lesz száz kilométeren. A motor teljesítményét még nem közölték, de úgy néz ki, ez nem is túl érdekes a gyártó számára, hisz a célközönség az alacsony fogyasztású, olcsó járművet keresők tömege.

A Mirage nem is Japánban készül, igaz, nem is Indiában, ahol az igazán olcsó és igénytelen japán kisautók: az összeszerelés Thaiföldön folyik majd, az első szállításokat 2012 márciusára tervezik.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

Szíjtárcsa/vezetőgörgő, fogasszíj
MITSUBISHI CARISMA 1.8 GDI Ferdehátú 2000-2006
7256 Ft
törlőlapát
MITSUBISHI PAJERO 3.2 DI-D nyitott terepjáró 2001-2013
3322 Ft
tömítőgyűrű, főtengely| tömítőgyűrű, vezérműtengely
MITSUBISHI GALANT 2.0 Turbo ECi lépcsőshátú 1984-1985
2130 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

A Roadster for the Motherland
The top circle comrades of the mighty Soviet Union may have had their fair share of luxuries but they were in trouble when they wanted drive their lovers to their datchas in a roadster.