Igazi dzsippet Daciából

2011.11.14. 17:10

A Dacia Duster egész jól boldogul az aszfaltot elhagyva, de mégis csak egy olcsó szabadidő-autó azoknak, akik elsősorban épített úton közlekednek. A Travec nevű cég átalakítása nyomán azonban személyiséget váltott.

A német vállalkozás Tecdrah TTi nevű gépén egyáltalán nem látszik a román rokonság, inkább valamiféle Jeep-származéknak néznénk első pillantásra, A szögletes, keskeny műanyag burkolatú karosszéria kis túlnyúlásainak köszönhetően még jobb terepszögekkel rendelkezik, mint a Duster, és mindössze 850 kilogrammot nyom. Belülről már feltűnőbb a rokonság, a műszerfal, és a teljes mechanika a Daciából érkezik. A motorok, a váltók és a hajtásrendszer egyaránt a román gépből származik: a TTi-t 1,6 literes benzinmotorral és 1,5 literes dízellel egyaránt forgalmazzák.

Léteznek persze hatékonyabb terepjárók, felezős váltóval és egyéb trükkökkel, amelyeknek ez a tákolmány nyilván a nyomába sem érhet, de nem is az benne a nagyszerű, hogy felveszi a versenyt egy Land Roverrel vagy Land Cruiserrel – sokkal inkább az, hogy elfogadható áron kínál terepjáró képességeket.