Mégis marad Bokorban a Traktormajális!

2011.11.19. 06:51

Már azt hittük, vége a legjobb és legcsaládbarátabb veterános szórakozásnak Magyarországon, az idei, tavaszit ugyanis már pénz nélkül rendezték meg. Aztán az égből aláhullt egy szponzor, aki nemhogy megmenti a rendezvényt, de úgy tűnik, az még sokkal jobb is lesz, mint valaha.

R1269885

Sokezres tömegek, az élvezettől sikongatva rohangászó, a kitett traktorokra egymás után sorra felülő gyerekek, szántóverseny, régi sláger, Dutra-morgás, Vöcsi-huppogás, sör, brassói, paradicsomi domboldal, móka kacagás. Aki egyszer járt a bokori Traktormajálison, tudja, hogy nincs ennél jobb, papa-mama-nagyi-baba, de még az előző napi sörözés végén, félrészegen összeszedett műkörmös műszőke, aki csak véletlenül van velünk is élvezi.

Az első hat alkalommal szponzori és pályázati pénzekből sikerült megrendezni az eseményt, idén, a hetediknél már hellyel-közzel a szervezők túrtak bele a pénztárcájuk legmélyebb bugyraiba, hogy az apróból összevakarják a búcsúzó majálist. Mert az tisztán látszott - 2012-re senkinek egy petákja nem marad, hogy megrendezze.

P1150645

Felfoghatatlannak tűnt, hogy egy olyan rendezvény, amire mindenki, résztvevő és néző is, egy éven át készül, ami izgalmas, színes, hagyományteremtő is volt, amiről mindenki úgy jön haza, hogy kis pénzből óriásit szórakozott, szóval, hogy egy ilyen rendezvény csak úgy, eltűnjön a süllyesztőben. Az első, tehetetlenség kiváltotta dühből született egy cikk is. Ezt a cikket pedig oplvasták az Axiál Kft. döntéshozói is.

Akik, mint Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdsági gépek importjára, karbantartására és részegységek gyártására szakosodott vállalkozása, egyre jobban észlelnek egy közelgő bajt a mezőgazdaságban: nincs elég gépkezelő, gépszerelő, géptervező mérnök. Pedig az országban nagyon sok a régi, magyar, illetve KGST-gyártású, még jó állapotú munkagép, ezek javításához, karbantartásához azonban már csak nagyjából 400-450 ember ért itthon, s zömük 50 éven túl van. Ha kiöregednek a szakmából, jön a krach, leállhatnak a gépek. Utánpótlás pedig alig.

De nini, itt egy mezőgazdasági rendezvény, amire tömegek látogatnak el a gépek miatt. Tízezrek lelkesednek érte. Itt, talán éppen itt lehet elhinteni a magját a gépszeretetnek, ha valakinek, hát az Axiálnak fel kell karolnia ezt, amíg nem késő.

Így lett szponzora a 2012-es, sorban már a VIII. Bokori Traktormajálisnak, az örvendetes hírt pedig egy november 18-i sajtótájékoztatón tudhatta meg a sajtó.

sajttaj

Az időpont, mint a képen is látszik, 2012.05.19. Ha minden igaz, az eddiginél jobban elérhető parkoló, több mobilvécé, gördülékenyebb kiszolgálás, és még gazdagabb gépi tartalom vár bennünket Bokorban. A látogatóknak továbbra is ingyenes a részvétel, csak az autókért kell fizetni parkolási díjat, ami igen jutányos, 500 forint.

Mindenki ott legyen!