Gyári Focus 23 millióért

2011.12.15. 15:19

Természetesen nem egy utcai autóért kér ilyen elképesztő összeget a Ford, hanem egy kulcsra kész versenyautóért, amely többféle versenysorozatban is eséllyel indulhat a győzelemért. A Focus ST-R-t akár még kapós is lehet 98 995 dolláros áron.

Egy ilyen gyári versenyautó, bár kívülről ez nem feltűnő, számtalan ponton különbözik nagy sorozatban készülő testvéreitől. A karosszériát nem csupán ponthegesztéssel építik össze, hanem tisztességesen összevarrják a lemezeket, emellett a felszerelés része az FIA szabványainak megfelelő bukókeret, az állítható sportfutómű, a Recaro kagylóülések, a 18 hüvelykes BBS felnik, a nagy ármérőjű verseny-féktárcsák, az önzáró differenciálmű, de még mintázat nélküli versenygumikat is ad a Ford. A hatfokozatú kézi váltóhoz kétliteres EcoBoost motor csatlakozik.

A gyáriak elsősorban észak-amerikai túraversenyekre szánták az ST-R-t. A Grand Am ST, a World Challenge TC és a kanadai túrakocsi-bajnokság szabályainak eleve megfelel a típus, de nem kizárt, hogy más versenysorozatokban is indul majd a típus.