Ezzel a Ladával elverik a BMW-t?

2012.01.05. 17:37

A Lada sokszor próbálkozott már az autósport különféle ágaiban, viszonylag kevés sikerrel, de mindig ugyanolyan lelekesen. Korábban a túrakocsi-világbajnokságba is beneveztek, és most ugyanerre készülnek utolsó saját fejlesztésű modelljük, a népautónak szánt Granta révén.

A versenyprogram most valamivel kidolgozottabbnak tűnik, mint korábban – ez talán az új főrészvényes, a Renault érdeme lehet. A Granta köré első körben kupasorozatot szerveznek a gyári fejlesztésű Sport változat főszereplésével. Ez lesz aztán az erősebb kivitelek kiindulópontja: már fejlesztik az új WTCC versnygépet, amellyel az idén már két futamon, Magyarországon és Portugáliában állnának rajthoz, hogy egy évvel később már teljes szezont fusson a csapat. A harmadik lépcső a Super 2000-es változat elkészítése, ezt privát csapatoknak próbálnák eladni rali- és pályaversenyautónak.

A képeken ennek a versenyautó-sorozatnak az első tagja, a Granta Sport Cup látható. Ahhoz képest, hogy a szériamodell milyen szürke egér, a gyáriak eléggé megvadították: az arasznyi sárvédő-szélesítések alá alig fér be a szélesített futómű, és a masszív kötényezéssel, illetve a fehér magnézium-felnikkel az autó úgy néz ki, mintha már most megehetné a BMW-ket és Chevrolet-ket reggelire. Ez persze még nagyon messze van – már ha egyáltalán sor kerül rá – de az azért jó hír, hogy a Lada nem adja fel, és a Renault támogatásával most talán már valamiféle eredmény is várható.