Ronda, de van benne dög

2012.02.03. 06:16 - Hírszerkesztő

A Kia a Soul bemutatása után mintha félbehagyta volna az efféle fiatalos autók fejlesztését. Még volt egy erőtlen próbálkozás egy pick-up tanulmánnyal, amit ugyan szeretett a közönség, de a válság elfújta a projektet. Úgy néz ki, most felveszik a fonalat a fejlesztők, méghozzá egy mokány háromajtós Soul származékkal.

Egyre komolyabb szerepet kap az autógyártók stratégiájában annak a rétegnek a kiszolgálása, amely nem pusztán közlekedési eszközt lát az autóban, de egyfajta stílusmeghatározó kelléket is. Az azonban gyártónként változik, hogy miképp próbálják kielégíteni az igényeket. Míg a Mini vagy a Fiat a múltbéli sikermodellek báját igyekszik visszacsempészni aktuális típusaiba, a Kia – dicső múlt híján – inkább a sportcipők karakterét viszi át négy kerékre. A Soul volt az első ilyen próbálkozásuk, és úgy tűnik, most továbbgondolták az ötleteiket. A hamarosan bemutatkozó Trackster tanulmány még tömörebb, rövidebb, sportosabb jelenség, masszív bulldogpofával, minimális magasságú ablakokkal és a Soulra is jellemző vastag, egyenes vonalban végződő, a karosszéria többi részétől elütő színű tetővel.

A tanulmányt érthető módon Észak-Amerikában, pontosabban a Chicago Auto Show-n mutatják be, ott, ahol a Soul a Kia legnépszerűbb modelljei közé tartozik. Valószínű, hogy ezzel már a Soul utódjának érkezését készítik elő, amelyből talán nem csak ötajtós, de ilyen rövid háromajtós változat is készül.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

olajszűrő
KIA PREGIO 2.7 D Dobozos 1997-2013
2936 Ft
fékbetét készlet, tárcsafék
KIA VENGA 1.4 CVVT Ferdehátú 2010-2013
6532 Ft
feszítő, fogasszíj
KIA PREGIO 2.5 D Busz 1995-2004
7078 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

That's the way to do it. Almost.
Kids love windows, so mommy does, too. And whatever mommy wants daddy usually buys. That's how it works.