Ronda, de van benne dög

2012.02.03. 06:16 - Hírszerkesztő

A Kia a Soul bemutatása után mintha félbehagyta volna az efféle fiatalos autók fejlesztését. Még volt egy erőtlen próbálkozás egy pick-up tanulmánnyal, amit ugyan szeretett a közönség, de a válság elfújta a projektet. Úgy néz ki, most felveszik a fonalat a fejlesztők, méghozzá egy mokány háromajtós Soul származékkal.

Egyre komolyabb szerepet kap az autógyártók stratégiájában annak a rétegnek a kiszolgálása, amely nem pusztán közlekedési eszközt lát az autóban, de egyfajta stílusmeghatározó kelléket is. Az azonban gyártónként változik, hogy miképp próbálják kielégíteni az igényeket. Míg a Mini vagy a Fiat a múltbéli sikermodellek báját igyekszik visszacsempészni aktuális típusaiba, a Kia – dicső múlt híján – inkább a sportcipők karakterét viszi át négy kerékre. A Soul volt az első ilyen próbálkozásuk, és úgy tűnik, most továbbgondolták az ötleteiket. A hamarosan bemutatkozó Trackster tanulmány még tömörebb, rövidebb, sportosabb jelenség, masszív bulldogpofával, minimális magasságú ablakokkal és a Soulra is jellemző vastag, egyenes vonalban végződő, a karosszéria többi részétől elütő színű tetővel.

A tanulmányt érthető módon Észak-Amerikában, pontosabban a Chicago Auto Show-n mutatják be, ott, ahol a Soul a Kia legnépszerűbb modelljei közé tartozik. Valószínű, hogy ezzel már a Soul utódjának érkezését készítik elő, amelyből talán nem csak ötajtós, de ilyen rövid háromajtós változat is készül.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

gyújtógyertya
KIA PRO CEE`D 1.4 Ferdehátú 2008-2013
1666 Ft
tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
KIA SPORTAGE 2.0 16V 4WD zárt terepjáró 2004-2013
2860 Ft
törlőlapát
KIA RIO 1.25 CVVT Ferdehátú 2011-2013
5988 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Driving the Paris-Dakar Porsche 953 at Goodwood
I had a stint in Jacky Ickx's 1984 Dakar Porsche at the Festival of Speed.