Hírek Hírek

Ronda, de van benne dög

2012.02.03. 06:16 - Hírszerkesztő

A Kia a Soul bemutatása után mintha félbehagyta volna az efféle fiatalos autók fejlesztését. Még volt egy erőtlen próbálkozás egy pick-up tanulmánnyal, amit ugyan szeretett a közönség, de a válság elfújta a projektet. Úgy néz ki, most felveszik a fonalat a fejlesztők, méghozzá egy mokány háromajtós Soul származékkal.

Egyre komolyabb szerepet kap az autógyártók stratégiájában annak a rétegnek a kiszolgálása, amely nem pusztán közlekedési eszközt lát az autóban, de egyfajta stílusmeghatározó kelléket is. Az azonban gyártónként változik, hogy miképp próbálják kielégíteni az igényeket. Míg a Mini vagy a Fiat a múltbéli sikermodellek báját igyekszik visszacsempészni aktuális típusaiba, a Kia – dicső múlt híján – inkább a sportcipők karakterét viszi át négy kerékre. A Soul volt az első ilyen próbálkozásuk, és úgy tűnik, most továbbgondolták az ötleteiket. A hamarosan bemutatkozó Trackster tanulmány még tömörebb, rövidebb, sportosabb jelenség, masszív bulldogpofával, minimális magasságú ablakokkal és a Soulra is jellemző vastag, egyenes vonalban végződő, a karosszéria többi részétől elütő színű tetővel.

A tanulmányt érthető módon Észak-Amerikában, pontosabban a Chicago Auto Show-n mutatják be, ott, ahol a Soul a Kia legnépszerűbb modelljei közé tartozik. Valószínű, hogy ezzel már a Soul utódjának érkezését készítik elő, amelyből talán nem csak ötajtós, de ilyen rövid háromajtós változat is készül.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

fékbetét készlet, tárcsafék
KIA SPORTAGE 2.0 CVVT zárt terepjáró 2010-2013
11332 Ft
légszűrő
KIA CEE`D 1.6 CRDi 90 Ferdehátú 2006-2013
4226 Ft
hosszbordás szíj
KIA CARENS 2.0 CRDi 115 egyterű 2007-2013
4414 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

BMW 2 series test mule crashed
The prototype was totalled on a German autobahn. Taking spy shots has never been easier than in the traffic jam caused by the accident.