Kémfotón az utolsó generációs G Merci

2012.02.16. 16:38

Most még megújul, de aztán vége: a 2013-as G Merci lesz a kocka-terepjáró utolsó generációja.

Pár éve van csak hátra a legendás, gyakorlatilag a kezdetektől változatlan formában gyártott G Mercinek, de a halála előtt még tartogat néhány meglepetést számunkra. Tavaly nyáron láthattunk egy titokzatos G55 AMG prototípust, melyet Dél-Kalifornia forró sivatagában teszteltek. A képeken jól látszott, hogy az autó hűtőrácsa valamivel nagyobb a megszokottnál.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy mi a változás oka, de mivel most láttak két nem AMG prototípust hasonló méretű hűtőráccsal, valószínűsíthető, hogy ez a motívum nem csupán az AMG modell sajátja lesz, hanem a G Osztály teljes következő generációja így fog majd kinézni. Egyébként tök mindegy, a többség úgysem veszi majd észre a különbséget.

A motorauthority.com kémfotósa szerint a prototípus egyébként sokkal hangosabb volt a jelenlegi G55 AMG-nél, ezért elképzelhető, hogy ebbe a 6,2 literes V8-ast szerelték, de persze mindez csupán találgatás. A legszebb záróakkordok persze egy V12-es G65 AMG kipufogójából bújhatnának elő, ki tudja, talán meglepi a Mercedes a fanatikusokat egy ilyen szörnyeteggel.