Brutalizálódik a nagy Mini

2012.02.29. 18:11 - Hírszerkesztő

Várható volt, hogy az ötajtós hobbiterep-Miniből is készítenek sportos változatot, ha már erre a modellre építették a gyári raliautót is. A Countryman JCW persze így is ellentmondásos jelenség marad, hiába díszítették agyon mindennel, ami ebben a műfajban szokásos.

Pedig tényleg igyekeztek. A Countryman John Cooper Works óriási, 18 hüvelykes felniken gurul, vörös tetőt és go-fast csíkozást kapott a fekete alapszínhez, és szépen körbeszélesítették műanyag idomokkal, ahogy kell. Ennek ellenére hiányzik belőle az a könnyedség, ami az ilyen erős ferdehátúakra általában jellemző. Dinamikában persze hozza az elvárható szintet, hiszen az orrában az 1,6 literes turbómotor legerősebb, 218 lóerős, 280 Nm csúcsnyomatékú változata dolgozik. Így a magas doboz akár 7 másodperc alatt felgyorsítható 100 km/h-ra, a végsebesség pedig 225 km/h. Ráadásul a gyári adatok szerint akár egész takarékosan is el lehet járni az autóval: a szabvány vegyes ciklusban 7,2 liter benzin is elég lehet 100 km megtételéhez.

A premiert ugyan már a Genfi Autószalonon megtartják, de a Countryman JCW csak ősztől lesz kapható, ami akár hasznos is lehet – addigra talán a ralipályákon is megszületnek a típus első sikerei, ami jócskán megdobhatja az érdeklődést az utcai sportváltozat iránt.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

hidraulika olaj| Központi hidraulika olaj
MINI MINI John Cooper Works Kabrió 2004-2007
4224 Ft
fékbetét készlet, tárcsafék
MINI MINI COUNTRYMAN One D Ferdehátú 2010-2013
7912 Ft
hidraulika olaj| Központi hidraulika olaj
MINI MINI One Ferdehátú 2001-2006
4224 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

One for all
When a foreigner entered the country in the Iron Curtain-years, he was expecting Russian T-72 tanks to roam the streets for keeping order. Not these miserable Ladas… But wait.