Eladó a legritkább McLaren sportkocsi

2012.04.12. 18:04

A McLaren F1 eleve a legértékesebb modern sportkocsik közé tartozik, de a GTR Longtail változat messze a legritkább. Ezeket a gépeket kifejezetten versenycélra építették, a BMW gyári támogatásával, és összesen tíz példány készült belőle.

Kemény licitháborúra számít a Bonehams aukciós ház, amely az augusztusi Quail Lodge árverésen kínálja majd eladásra a McLaren eddigi leggyorsabb sportkocsiját. Az F1 GTR Longtail már a BMW-vel való rövid életű együttműködés terméke volt: ezzel próbálták megverni a Mercedes CLK-GTR-t az 1997-es szezonban. A konkrét példány, a 028R változat a Nürburgringen, Spa-Francorchamps-ban, az osztrák A1-Ringen, Donnington Parkban, Mugellóban, Sebringen, Laguna Secában és Suzukában állt rajthoz, közepes sikerrel: két hatodik, egy hetedik és egy tizedik helyezést szereztek a bő 600 lóerős, BMW motoros sportautóval.

Ettől függetlenül olyan ritkaságnak számít a kék-narancs-fekete Gulf színekben pompázó gép, amelyre biztosan rácsapnak majd a gyűjtők. Bár a kikiáltási árát egyelőre nem ismerjük, az utolsó ilyen autó 4 millió dolláros – bő 900 millió forintos – áron cserélt gazdát, és most is hasonló nagyságrendű vételárra lehet számítani.