Viaggio: Fiat sportos arcéllel

2012.04.13. 13:48

Most még csak a Viaggio néhány részletét láthatjuk a kiszivárgott fotókon, de ezeken is felfedezhetők az ismerős részletek. Az új Fiattal más néven már találkozhattunk korábban is.

A Fiat hatékonyan használja fel, amit eddig kifejlesztett: az Alfa Romeo Giulietta műszaki alapjait felhasználva elkészítették a Dodge Dartot az amerikai piac számára, most pedig a Dart részleteit rajzolták át, hogy a Fiat kínálatot is bővíthessék vele. A fotók alapján úgy tűnik, a Viaggio legalább olyan látványos lesz, mint a Dart. A jellegzetes hűtőmaszkot ugyan egyszerűbb, Fiat jelvényes hűtőráccsal váltották fel, de kisebb méretű lámpáival és sok krómdíszítésével a Viaggio orra is van olyan agresszív, mint amerikai testvéréé. Hátul is egész jól sikerült az átalakítás: nagyobb légterelő-szerű kitüremkedést alakítottak ki a csomagtér-fedélen, és a két különálló lámpatestet krómozott díszcsík köti össze.

Az egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy a Viaggio Európába is eljut – hisz ezen a piacon nem lenne sok esélye a Ford Focus-méretű szedánnak, viszont Kínában, ahol a bemutatót is tartják, kulcsszerepet szánnak a típusnak. Új üzemet húz fel a számára az olaszok helyi partnere, a Guangzhou Auto, és abban reménykednek, hogy ezzel a géppel végre komoly szereplővé verekedhetik fel magukat az óriási kínai autópiacon. Ha igaz, a Viaggio Kínában 1,4 literes szívó- és turbómotorokkal lesz kapható.