2012.04.14. 07:33

A Fornassari nevű kis manufaktúra eddig elsősorban tereprali-versenyautókat, és ezekre épülő utcai off-road kupékat kínált, most azonban a választék bővítésére készülnek. Új modelljük, a Gigi az 50-es évek egyedi, Zagato karosszériás modelljeire emlékeztet, a bőre alatt masszív amerikai technikával.

A kétpúpú tető, az alacsony ablakok és a gömbölyded forma már-már elegánssá teszi a gépet, amelyet egyelőre csak virtuális terveken mutattak meg, de az arányok mégis brutalitást sugallnak. És az érzés, amit a látvány kelt, összhangban is van a technikával, amelyet a forma alá szánnak. 6,2 literes, vélhetően General Motors eredetű V8-as motorja 507 lóerős, így a Gigi állítólag akár 3,5 másodperc alatt elérheti majd a 100 km/h-s sebességet, és akár 332 km/h-val is száguldhat, így a leggyorsabb olasz sportkocsik közé tartozik majd.

A tervek szerint az autó alapára 220 ezer euró körül lesz, és a későbbiekben nem csak kupé, de kabrió változat is készülhet belőle. Az persze kérdéses, hogy a Ferrari és a Lamborghini, illetve a többi, hasonló árfekvésű, kis sorozatban készülő olasz sportkocsi közt labdába rúghat-e a Gigi, de a múltidéző formával talán eladhatnak néhány tucatot évente, ami ki is töltené a kis manufaktúra gyártási kapacitását.