Hírek Hírek

A Mercedes felszámolja a káoszt

2012.04.21. 11:05 - Hírszerkesztő

Amióta több betű kombinációja jelöl egy típust a Mercedesnél, az egyszerű vásárlók sokszor keverik egymással az egyes típusokat. Már a gyáriak is rájöttek, hogy valamiféle rendszert kell vinni a jelölésekbe, és úgy hallani, most be is vezetnek néhány változtatást.

Az új rendszer egyértelmű előtagokat használ a karosszériatípusok jelölésére. A kupék a CL, a sportkocsik az SL, a terepjárókat és SUV-kat a GL jelzi, utána pedig az autó méretére utaló betűjelzés következik. Az új rendszer szerint a GLK terepjáróból GLC lehet, a C osztály kupé változata CLC, az E osztályé CLE néven folytathatja a pályafutását, és így tovább. Vannak persze problémás esetek, mint a CLS-é, amely e logika mentén az S osztály kétajtós kupé változata volna, de jelenleg ez a betűkód a négyajtós kupét jelöli.

Eleve kérdéses persze, hogy a hárombetűs jelöléseket szerencsés-e erőltetni, hisz ezeknek a megjegyzése még akkor is megerőltető lehet a vásárlók számára, ha valóban szigorú logika szerint építik fel a rendszert – talán jobb ötlet lenne, ha a típusok többségét egy-egy betűvel jelölnék ismét.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

légnyomás érzékelő, szintkiegyenlítés| érzékelő, szívócső nyomás
MERCEDES-BENZ VARIO 615 D, 616 D billencs 1998-2013
22304 Ft
figyelmezető kontaktus, fékbetét kopás
MERCEDES-BENZ M-CLASS ML 450 CDI 4-matic zárt terepjáró 2009-2013
1880 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

The perfect cab
If I were a cabbie, I’d definitely get one of these. But the experience was exceptional even as a passenger.