Egyedi Astonok a sárkány éve alkalmából

2012.04.22. 20:33

A Rolls-Royce és a Dartz után az Aston Martin is előállt egy speciális kiadással a sárkány éve alkalmából. A Dragon 88 nevű limitált széria a DBS Volante, a Virage Coupe és a Vantage S típusokhoz készül, és nyolcvannyolc darab számozott példányt takar, melyek mind a kínai piacra kerülnek majd.

A módosított kivitel egytől egyig a legjobban felszerelt változatokra épül. Az utasteret díszítőelemek, berakások és hímzések teszik különlegessé, míg megjelenésében az alkalomra kevert pezsgőszín, vulkánvörös és ametiszt vörös fényezésektől lesz egyedi. A számos kisebb-nagyobb változtatáson túl, a legkülönlegesebb kiegészítő talán az a 24 karátos aranyból készült embléma, amely a motorháztetőre került.

A január 23-án beköszöntött sárkány éve alkalmából készült speciális kiadások árát még nem közölte az Aston Martin, ám nem lenne meglepő, ha ésszerűtlenül magas összegeket kérhetnek majd a kínai piacra szánt szériából. A távol-keleti országban bármire van vevő, ami európai, luxus és egyedi.

A sárkányos Astonokat a holnap kezdődő Pekingi Autószalonon mutatják meg először, az első rendelések valószínű már a kiállítás vége előtt beesnek majd.