Kínaiaktól lopott a Bentley?

2012.04.25. 16:17

Majdnem pontosan egy éve bukkant fel a Geely Englon almárkájának SC7 RV modellje, amelyet akkor a londoni taxi utánérzésének könyveltünk el. Az idei Pekingi Autószalonra felújították a típust, és a fotók láttán mintha káprázna a szemünk.

Amikor először megláttuk a Bentley EXP 9 F-et, szörnyülködésünkben nem is jutott eszünkbe, hogy ilyet már láttunk valahol. De az SC7 felfrissített változatáról azonnal beugrott a mélyen beégett Bentley SUV-arc - úgy tűnik, működik a kínai koppintásdetektor. Csak jelen esetben előbb jelent meg a kínai eredeti, mint a brit remekmű, amiről rosszindulattal arra következtethetnénk, hogy az angolok másolták saját taxi-másolatukat. Ne is bonyolódjunk bele, nyilván véletlenről van szó.

Az SC7 mindenesetre nem tanulmányautó, hanem sorozatgyártásra szánt, kész modell, amelyet ferdehátú és négyajtós változatban is gyártani fognak, 4,6 méter körüli hosszal. Még ha nekünk bazárinak is tűnik, lehet, hogy a hazai piacra szánt Englon (az England és London szavakból tákolták össze a márkanevet) jobban eltalálja a kínai ízlést, mint a Bentley ormótlan SUV-ja.