Villámgyors Mercedes a biztonságért

2012.04.27. 15:16

Rövidesen megkezdődik a DTM 2012-es szezonja, ahol az idén már mind a három német luxusautó-gyártó elindítja saját csapatát. Ennek megfelelően a biztonsági autót is felváltva adja a három gyártó. A Mercedes egy speciálisan felkészített C 63 AMG Coupé Black Editiont rendszeresít erre a célra, amelyet a rutinos versenyző, Jürgen Kastenholz irányít majd.

A DTM teljesítmény és műszaki színvonal dolgában sem áll messze az autósport abszolút csúcsától – ehhez képest meglepő, hogy a biztonsági autó szinte megegyezik az utcai modellel. A kupéba még a régi, 6,3 literes AMG V8-ast építik, a maga 517 lóerejével ez is bőven elegendő, hogy 4,2 másodperc alatt felgyorsítsa az autót 100 km/h-ra, és 300 km/h-es végsebességet biztosítson a számára. Az egyetlen nagyobb módosítás a gyárinál nyitottabb kipufogórendszer, de ez sem a teljesítmény növelését szolgálja: azért szerelték be, hogy a televíziós közvetítésen keresztül is hallható legyen a nyolchengeres hangja.

Emellett persze felkerül a gépre a kötelező sárga fényhíd, és állandóan működő hátrafelé néző kamera segíti a vezető munkáját, ha netán maga mögé kellene rendeznie a mezőnyt. A DTM első futamát a Hockenheimringen tartják, április 29-én.