Mégis jön az Aston Martin SUV-ja

2012.05.20. 14:24

Noha 2009-ben lemondott róla, most mégis piacra dobná a Lagonda SUV-ot az Aston Martin. A döntés mögött a paletta szélesítésének szándéka áll, melyet a Bentley és a Lamborghini után butaság lenne nem meglépni a briteknek.

2009-ben nagy meglepetést okozott az Aston, amikor bemutatta a SUV koncepcióját. Nem sokkal később azonban Ulrich Bez, a sportkocsigyártó első embere kijelentette:„ A Lagonda fejlesztésével rengeteg munkánk volna még, és túl sok pénzt vinne el, így nincs értelme folytatni.” A döntést emellett azzal indokolták később, hogy a SUV-okra alacsony a kereslet, és nem tudnának olyan termelést produkálni vele, ami mellett megérné.

Azóta eltelt három év, és nemrégiben kijött a Lamborghini Urus és a Bentley EXP 9F. Ahogy a luxusmárkák közül egyre többen, úgy az Aston Martin is elérkezettnek látja az időt, hogy bepróbálkozzon a terepjárók piacán. Ezt most Ulrich Bez igazolta, aki elárulta, hogy a Lagonda SUV mégis piacra kerül. Igaz, a korábbi koncepciót némileg átdolgozzák, de a két változat nagy rokonságot mutat majd; vélhetőleg a három évvel korábbi fejlesztésekkel haladnak majd tovább a legtöbb területen.

Astonék SUV-jára azonban így is várni kell. A új koncepciót a 2013-as Genfi Autószalonon mutatnák be először, míg a modell első példányai leghamarabb 2015-ben gurulhatnak ki az utakra.