Meglepetéssel készül az Audi

2012.08.08. 15:26

Alig néhány nap van már csak hátra a tűzvész miatt elnapolt Pikes Peak hegyiversenyig, amelyet idén az augusztus 10-12-i hétvégén tartanak. Hogy tovább fokozza a világ egyik legrangosabb felfutóját megelőző izgalmat, az Audi feltett egy találós kérdéssel felérő képet a facebook-oldalára.

Először azt lengették be, hogy Walter Röhrlt hívják sztárvendégnek, hogy a legendás Quattro S1-essel ünnepelje az Audi hármas győzelmi sorozatát a 80-as évekből, az ő nevezését azonban nemrég magyarázat nélkül visszavonták. A fenyegető képen látható, RS5-ösnek tűnő orrhoz tartozó autót talán kárpótlásnak szánják, de több mint valószínű, hogy versenyen kívül indul, ha egyáltalán felküldik a hegyre. A hivatalos nevezési listán legalábbis nem szerepel olyan Audi, amely hasonlítana a félárnyékos képre.

Elképzelhető, hogy megint egy sofőr nélküli, autonóm autót engednek szabadon egy RS5-ös formájában, ahogy 2010-ben tették egy hasonló csíkozású Audi TT-vel, de olyan spekulációról is hallottunk, hogy egy modellautóval lepik meg a közönséget. Ha más irányban gondolkodunk, szóba jöhet még az RS5-ös valamilyen különleges kiadásának, esetleg egy kabrió változatnak a bemutatója a nagy tömegeket vonzó versenyen. Az sem kizárt, hogy a többi gyári csapathoz hasonlóan az Audi is valamilyen elektromos autóval készül, hiszen még a tavalyi győztes, a Nobuhiro Tajima is villanyautóval indul idén.

Amióta végig leaszfaltozták a régen vegyes borítású, jórészt szalagkorlát nélküli hegyi szerpentint, a Pikes Peak is sokat veszített a látványosságából, de évtizedes hagyományának köszönhetően még mindig a nemzetközi versenynaptár egyik kiemelkedő eseménye.