Retró sportkocsi a hollandoktól

2012.09.16. 16:54

A holland Huet Brothers igazi retró sportkocsi terveit készítette el. A kétüléses, hátsókerék-hajtású autó Coupé névre hallgat, formavilága az ötvenes évek olasz, illetve angol sportautóit idézi, műszaki megoldásai viszont megfelelnek napjaink elvárásainak.

A sportkocsiból három változatot terveznek a hollandok: a Coupé Classicba és a Coupé Road Racerbe kétliteres, 170 lóerős benzinmotor kerülhet, melyhez hatsebességes kézi váltót kapcsolnak. Bár ez a négyhengeres a számok alapján nem tűnik túl erősnek, de a 800 kilogrammos, szénszálas karosszériát könnyedén mozgathatja majd: gyorsulása öt másodperc körüli lehet.

A retró hangulatot erősítik majd a műszeregység kerek formái, és a háromküllős kormány is. Ugyanakkor a modern kori elvárásoknak felel meg a karosszéria színét viselő műszerfal, a légzsákok, az ABS, az ESP és az ülésfűtés.

A két utcai modell mellett versenyváltozat is lesz: a Racerbe 255 lovas Cosworth-motor és bukócső kerül. A gyártás várhatóan 2014-ben kezdődik, és csupán 40 darabot készítenek majd a retró sportkocsiból. A Coupé Classic ára 67800 dollár (14 millió forint), a Raceré pedig 78500 dollár (17 millió forint) körül lesz.