Autós üldözés kétszázzal. Itt és ma

2012.11.01. 18:34

A mosonmagyaróvári termálfürdőben 200 ezer forintot lopott egy bolgár férfi csütörtök délelőtt, majd beugrott az autójába, és egészen a szlovákiai Oroszvárig száguldott. A magyar rendőrök üldözték Szlovákiában is, és az időközben értesített szlovák rendőrök tartóztatták fel a gyanúsítottat - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Kálmán Gabriella közölte: az elkövető személyleírása mellett a gépjármű rendszáma is a nyomozóhatóság rendelkezésére állt. A rendőrség ellenőrzési pontokat állított fel, s intézkedett a jármű körözéséről. Ennek eredményeként a hegyeshalmi körzeti megbízott az M15 autóúton felismerte a keresett gépkocsit. A járőr a Rajka irányába haladó jármű üldözésébe kezdett, miközben kollégái segítségét kérte. A mosonmagyaróvári határrendészek is bekapcsolódtak a 200 kilométer óránkénti sebességgel száguldó jármű üldözésébe. A gyanúsított a rajkai átkelőnél nem állt meg, a rendőri karjelzést figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel továbbhajtott.

A szlovákokkal közös akció eredményeként a határlépést követően nem sokkal azonban a szlovák rendőrök feltartóztatták a gyanúsítottat. A 46 éves bolgár férfi menekülés közben próbált megszabadulni a lopott pénztől, azonban az autójából kiszórt bankókat a rendőrök megtalálták. Vele szemben az eljárást a szlovák hatóságok folytatják - mondta el a sajtóreferens.