Herbie visszatért

2012.11.04. 17:42

Idén lesz negyvennégy éve, hogy bemutatták A kicsi kocsi kalandjai című filmet, benne a legendássá lett fehér Volkswagen Bogárral. Herbie, az 53-as rajtszámú méregzsák most a friss Beetle-ben, egy különkiadással tér vissza az utakra.

Meglehet, a spanyolországi VW-nél gondban vannak a Beetle-k értékesítésével, ezért úgy döntöttek, be kell vezetni valami különlegességet a piacra. Egy Beetle esetén a legkézenfekvőbb visszanyúlni Herbie-ig, ők pedig éppen ezt tették. A csomagról egyelőre annyit tudni, hogy festésében, és új szett felnijeiben idézi Jim Douglas autóját, az árát ismerve viszont egész biztosan rejt még valamit – persze nem a Disney-szülemény szellemét.

Az egyedi kiadás háromféle motorral lesz választható. A belépőszint egy 1,2 literes TFSI, 105 lóerővel. Ugyanekkora teljesítménnyel adnak 1,6-os TDI-t, míg a legerősebb kérhető motor a száznegyven lóerős, kétliteres TDI. A Beetle 53-at a jelek szerint csak Spanyolországban értékesítik majd. Elsősorban kereskedésekbe, bemutatótermekbe szánják.

Ára 22 ezer euróról (6,4 millió forint) indul, ami közel másfélmillió forinttal drágább egy azonos felszereltségű, Herbie-mentés változattól.