Bemutatta új versenygépét a Porsche

2012.12.09. 19:57

A Porsche Bajnokok Éjszakája nevű rendezvényén leplezte le az új 911 GT3-ason alapuló versenyautót, a GT3 Cupot. Az új versenygép erősebb és – a gyáriak reményei szerint – gyorsabb is lett, mint elődje.

A jobb aerodinamika érdekében áttervezték az első lökhárítót, mely kapott egy splittert. A versenyváltozat jellegzetessége a hátsó szárny, valamint a középre helyezett dupla kipufogó is. Az egy darabból álló felniket széles Michelin-versenygumikkal szerelték.

A beltérben lapított aljú kormány, új fejlesztésű versenyülés, illetve digitális műszeregység várja a pilótát. Az előírásoknak megfelelően természetesen bukócső is került a versenyautóba, egy esetleges baleset után pedig a tetőn kialakított vészkijáraton is menekülhet a sofőr.

Az autó 3,8 literes, hathengeres bokszermotorja 460 lovas, vagyis 10 lóerővel erősebb az elődénél – ez hatsebességes váltóhoz csatlakozik, a fokozatokat a kormányon elhelyezett váltófülekkel lehet kiválasztani. A gyári tesztpilóta, Timo Bernhard szerint az új GT3 Cup súlyelosztása kiváló, az autó sokkal kezesebb az elődnél, lehetővé teszi, hogy igazán a határon autózzunk.

A 911 GT3 Cup ára adók nélkül 181 ezer euró (51 millió forint), jövőre kizárólag a Mobil 1 Porsche Szuperkupa versenyein találkozhatunk vele. A gyártás Zuffenhausenben, az utcai változattal azonos gyártósoron zajlik majd.