A Kia megirigyelte a békakirályt

2013.01.23. 16:07

Vattaúj koncepcióautóval lepte meg ma a világot a Kia. Az egyelőre névtelen tanulmány, amelyet a Genfi Autószalonon mutatnak be hivatalosan, leginkább a Nissan Juke-ra hasonlít.

Szélesre kidomborított kerékjárataival, kiemelt, mégis látványosan sportos kasztnijával, arányaival egyértelműen a megosztó Juke-ra emlékeztet a Kia kis SUV-ja, de a tanulmányautónak nagyobb jelentősége is lehet, mint hogy a koreaiak ebben a kategóriában is támadásba lendültek. A hivatalos közlemény szerint bizonyos stíluselemek, például a csíkszerű lámpa-hűtőrács kombináció, visszaköszönnek majd a jövő Kiáiban. Úgy tűnik, nem hagynak nekünk időt megszokni a BMW-ket merészen utánzó, tigrisorrként emlegetett Kia-arcot, hanem inkább egyből le is váltják.

Ha a Juke nemzetközi sikeréből indulunk ki, nem rossz ötlet befurakodni az emelt kasztnis kisautók közé, de az erős konkurencia miatt mindenképpen kell valami egyedi jellemvonás a figyelem felkeltéséhez. Amennyiben a Kia koncepciója nem csak egy dizájner-ujjgyakorlat, a kisebb nyúlások ellenére van benne elég lendület, hogy szériaautóként is vonzó lehessen.