Sportosabb lesz a BMW X6

2013.02.10. 18:39

A BMW eddig is sikeresnek értékelte az X6-os eladásait –  elsősorban az észak-amerikai, kínai és orosz piacon -, most azonban egyedibb, sportosabb modellel rukkolnának elő, így folytatva az előd jó szereplését.

A hírek szerint a 2014-ben érkező X6-ost agresszív formaterve alapján könnyen meg lehet majd különböztetni az X5-től. Az újdonság az elődhöz képest ugyan nagyobb lesz, de könnyebbnek is ígérkezik annál. Motorok tekintetében várhatóan nem lesz komoly változás, az eddigi találgatások szerint a háromliteres sorhatos és a V8-as benzines turbómotorok mellett háromliteres dízel kerül majd a hobbiterepjáró orrába, de nem elképzelhetetlen egy plug-in hibrid változat érkezése sem.

Az új X6-osokat a BMW felszerelné az úgynevezett FlexRay rendszerrel is, mely lehetővé teszi, hogy gyorsan végezzünk el bizonyos módosításokat, fejlesztéseket az autó elektronikai és szórakoztató rendszerében.

A második generációs X6 bemutatásának pontos idejéről, és a gyártás megkezdéséről még nincsenek konkrétumok, egyelőre annyit lehet tudni, hogy 18 hónapon belül érkezhet meg a BMW SUV-ja.