Hírek Hírek

Tavasszal jöhet a legkisebb bakancsos VW

2013.02.10. 15:09 - Hírszerkesztő

A Volkswagen ugyan elsőre nem aratott osztatlan sikert az Up! névre keresztelt városi kisautóval, de nem adják fel, és szorgosan próbálkoznak. Az már korábban kiszivárgott, hogy ötajtós és Cross-változat is készül belőle, de eddig arra lehetett számítani, hogy a megemelt hasmagasságú verziót csak ősszel mutatják be a németek.

Most viszont – miután megérkeztek az első gyári képek a Cross Up!-ról – arra lehet következtetni, hogy nem húzzák az időt, és az ötajtóssal együtt az apró SUV-imitátort is elviszik a márciusi Genfi Autószalonra.

Műszaki tartalmát tekintve aligha tér majd el a Cross a többi Up!-tól: ugyanazt a 75 lovas, háromhengeres benzinmotort és ötsebességes váltót kapja majd, mint alacsonyabb társai, és megmarad az elsőkerék-hajtás is.

A legszembetűnőbb külső eltéréseket a megemelt hasmagasságon kívül a karosszéria alsó részét borító fekete műanyagok jelentik majd, a beltérben pedig az üléseken és a műszerfalon változtattak. A kormány mellett a kézifékkart és a váltógombot is bőrrel borítják, a szellőzőket és a kilométerórát krómozott elemek ölelik körül.

A Volkswagen Cross Up! németországi ára várhatóan 13925 euró (4 millió forint) körül alakul majd, az ötajtós alapmodellé viszont még nem ismert. A későbbiekben az sem lenne meglepő, ha Skoda-, illetve Seat logóval is megjelenne a VW legújabb városi kisautója.

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

csapágy, tengelytest
SKODA FABIA 1.4 TDI Kombi 2005-2007
4378 Ft
vízszivattyú
VW PASSAT 1.3 Kombi 1973-1980
4656 Ft
törlőlapát
VW LT 40-55 2.4 D 4WD Dobozos 1979-1986
4450 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Drunk driver trying to escape in a car transporter
Fighting the law driving a car transporter full of brand new Fords.