Tavasszal jöhet a legkisebb bakancsos VW

2013.02.10. 15:09 - Hírszerkesztő

A Volkswagen ugyan elsőre nem aratott osztatlan sikert az Up! névre keresztelt városi kisautóval, de nem adják fel, és szorgosan próbálkoznak. Az már korábban kiszivárgott, hogy ötajtós és Cross-változat is készül belőle, de eddig arra lehetett számítani, hogy a megemelt hasmagasságú verziót csak ősszel mutatják be a németek.

Most viszont – miután megérkeztek az első gyári képek a Cross Up!-ról – arra lehet következtetni, hogy nem húzzák az időt, és az ötajtóssal együtt az apró SUV-imitátort is elviszik a márciusi Genfi Autószalonra.

Műszaki tartalmát tekintve aligha tér majd el a Cross a többi Up!-tól: ugyanazt a 75 lovas, háromhengeres benzinmotort és ötsebességes váltót kapja majd, mint alacsonyabb társai, és megmarad az elsőkerék-hajtás is.

A legszembetűnőbb külső eltéréseket a megemelt hasmagasságon kívül a karosszéria alsó részét borító fekete műanyagok jelentik majd, a beltérben pedig az üléseken és a műszerfalon változtattak. A kormány mellett a kézifékkart és a váltógombot is bőrrel borítják, a szellőzőket és a kilométerórát krómozott elemek ölelik körül.

A Volkswagen Cross Up! németországi ára várhatóan 13925 euró (4 millió forint) körül alakul majd, az ötajtós alapmodellé viszont még nem ismert. A későbbiekben az sem lenne meglepő, ha Skoda-, illetve Seat logóval is megjelenne a VW legújabb városi kisautója.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

Támasztó-/vezetőcsukló
VW PASSAT 1.4 TSI EcoFuel Kombi 2009-2010
5200 Ft
Támcsapágy, gólyaláb
SKODA CITIGO 1.0 Ferdehátú 2011-2013
3146 Ft
vezetőkar fej
VW PASSAT 2.0 Syncro Kombi 1990-1997
1898 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Russian roulette with water pistols
Hurricane Sandy has left the used car market with hundreds of seemingly pristine yet possibly useless vehicles. In the States they are sold as-is for peanuts, and now they are making their way over the Big Water to Europe – for significantly more money